• Предоставяне на здравно обслужване в цял свят

Като компания, развиваща се в сферата на науките за живота, един от нашите бизнес приоритети е секторът на здравеопазването. Ние разработваме иновативни продукти и решения, които подобряват качеството на живот на хората чрез предотвратяване на заболявания и предоставяне на терапии, като в същото време  даваме своя принос към обществото.

Семейно планиране: Жените в развиващите се страни и страните с нововъзникващи икономики трябва да могат да контролират своя собствен живот. Zoom image
Семейно планиране: Жените в развиващите се страни и страните с нововъзникващи икономики трябва да могат да контролират своя собствен живот. Като работи с партньори, Байер цели чрез предоставяне на повече здравна информация и образование да намали рисковете, свързани с непланираните бременности и небезопасното им прекратяване.

По отношение на лекарствените продукти по лекарско предписание нашата работа е концентрирана предимно върху кардиологията и женското здраве и върху специализираните терапии в сферата на онкологията, хематологията и офталмологията. В областта на безрецептурните продукти ние предлагаме продукти в сегментите включващи дерматология, болкоуспокояващи, стомашно-чревни разстройства, алергии, кашлица и простуда и сърдечно-съдова профилактика.

Всяка година инвестираме значителни средства в научноизследователска дейност и развитие на нови лекарствени продукти и терапии. Ние искаме хората да могат да споделят медицинския напредък, независимо от техните доходи или от това къде живеят. За подробности за нашите програми за научноизследователска дейност, моля прочетете  интегрирания годишен доклад за 2016 г.

Ние също така си сътрудничим с различни партньори от цял свят в програми и инициативи. Нашите хормонални контрацептиви например, са достъпни в цял свят благодарение на програмите за семейно планиране. Ние даряваме безплатно две от нашите активни вещества на Световната здравна организация, за да подпомогнем в битката срещу африканската сънна болест и болестта на Шагас, широко разпространени заболявания в Латинска Америка. Освен това продължаваме да развиваме едно от тези активни вещества специално за лечение на деца и, в партньорство по отношение на развитието на продукта с DNDi (инициативата Лекарства за пренебрегваните заболявания), проучваме дали активно вещество, използвано от  направлението Ветеринарни продукти на Байер, би могло да бъде ефективно и срещу речна слепота у хората.

Превенция на Зика, малария, денга и подобни заболявания

Докато треската денга може да засегне всички групи от населението и получава широко внимание, други тропически болести поразяват най-бедните от бедните хора в света.

> Вижте как Байер се бори срещу пренебрегваните тропически заболявания.

Нашият основен фокус в това отношение е в разработването на продукти и партньорски проекти. Освен това ние предоставяме обучение и образователни инициативи, целящи постигане на оптимални резултати за общественото здраве и околната среда, които са възможно най-устойчиви:

  • Разпространение на знания: Ние образоваме местното население за вирусните заболявания и ги учим на уменията, които са им необходими, за да предотвратят инфекциите в тяхното характерно обкръжение.
  • Онлайн обучителни инструменти: Ние сме разработили онлайн интерактивни обучителни платформи за хора, които живеят във високорискови райони: Обучителна лаборатория за контрол на комарите..
  • Партньорства: От 2008 г., работим заедно с IVCC (Международен Консорциум за контрол на вирусоносителите), за да разработим нови инсектициди, които са спешно необходими за защита на здравето на населението.
  • Ние си сътрудничим и с  национални организации, като IMR в Малайзия и Ногучи Институт в Гана, и с много други организации в Африка.
  • Стопанисване на продукта: В допълнение към нашата гама от продукти ние предоставяме и обучение за правилната употреба на нашите продукти.
  • Сътрудничество: Като част от нашето сътрудничество с Американския CDC (Център за контрол и превенция на болестите) ние предоставяме на правителството на Пуерто Рико продукти и обучителни материали в подкрепа на местното население в техните усилия да се справят със Зика вируса.