април 21, 2017

Демонстриране на стъпка напред с устойчиво земеделие посредством иновации в действие.

Представяне на първата италианска „Ферма на бъдещето“ на Байер

Устойчивото земеделие е възможно. Доказателство за това идва от семейство Капурсо, които наскоро отвориха вратите на своята ферма Моранда - първата „Ферма на бъдещето“ на Байер в Италия. Фермата се намира на пет километра от Верона във Валпантена, което буквално носи значението „Долина на Боговете“ – една от най-известните области за отглеждане на грозде и производство на отлични вина като Амароне, Рипасо и Валполичела.

„Ферми на бъдещето“ на Байер е глобална платформа за знание, която стъпва и в Италия. Посредством сътрудничество с експерти от Байер и други специализирани партньори, фермерът, участващ в проекта, комбинира своя опит и знания за съответната селскостопанска действителност с най-усъвършенстваните инструменти и най-подходящите технологии, стремейки се да постигне икономическа, социална и екологична устойчивост.

„Чрез проекта „Ферми на бъдещето“ на Байер, ние създаваме места, практики и перспективи, които ще засилят обмена на познание, за да подчертаем ползите от иновациите и от устойчивите подобрения в земеделието и да улесним комуникацията със заинтересованите страни от всички нива на хранителната верига,“ казва Бернд Нааф, Ръководител Бизнес дейности и комуникации в подразделението на Байер – Кроп Сайънс,.

Управлявана от семейство Капурсо от 1896 година и предавана от поколение на поколение, фермата Моранда се оказа идеален център, който да демонстрира значимостта на иновациите в подкрепа на земеделските производители при разработването на устойчиво италианско вино.

„Избрахме гроздето като основна култура за италианската „Ферма на бъдещето“ на Байер заради стратегическата значимост на виното в Италия и увеличаващото се внимание на този сектор към устойчивото развитие,“ потвърди Реми Курбон, Ръководител Директен маркетинг в отдел Кроп Сайънс  на Байер в Италия. „Избрахме семейство Капурсо, защото те, както и ние, вярват, че генерирането на устойчиво развитие е двигателят за земеделието на бъдещето.“

Джовани Капурсо и дъщерите му Камила и Селен, заедно с Байер и други проектни партньори, ще организират обиколки на винарната за гости. Изминавайки дванайсет стъпки, те ще демонстрират как се произвежда гроздето, което ще се превърне в отлично вино, по устойчив начин, благодарение на желанието и професионализма, влагани в работата всеки ден. Ще бъдат демонстрирани устойчиви практики - от използването на прецизно земеделие при приложението на таргетиран контрол върху вредителите с цел постигане на интегрирана борба с тях без излишни третирания, до приложението на ново лично предпазно и защитно оборудване, включително системи за ефективна дистрибуция, изхвърляне на отпадъците и управление на водите, за да се постигне максимална безопасност за хората и околната среда. Освен това, гостите ще се запознаят със специфичните периодични дейности, които следят благосъстоянието на околната среда и биоразнообразието, за да се валидира  ефикасността на прилаганите практики.

„Благодарение на подкрепата на „Ферми на бъдещето“ на Байер, можем да подобрим знанията си и да приложим нови технологии за отглеждането на здрави лози с високо качество без отпадъци и с уважение към земята, която семейството ми обработва повече от 120 години,“ заключава собственикът на Азиенда Агрикола Моранда, Джовани Капурсо.

Първата „Ферма на бъдещето“ на Байер в Италия е ясен пример за това как споделянето на опит и иновации в практиката с другите в индустрията ще улесни обмяната на знания и ще насърчи диалога във веригата за доставки до крайния потребител.

Други партньори на инициативата са Braglia, Bulzoni Mechanics, Mybatec, Pessl Instruments и Световната асоциация за биоразнообразие. Тази важна стъпка в устойчивото развитие за италианския селскостопански сектор е в синхрон с мисията на Байер - „Наука за по-добър живот“.

Линк към официалното събитие:

За повече информация посетете: www.forwardfarming.com

Бележка към редакторите:

Снимка с високо качество може да бъде свалена от нашия уебсайт на адрес: www.news.bayer.com

Байер: Наука за по-добър живот

Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2016 г. в Групата работят около 115,200 служителя, а компанията реализира продажби в размер на 46.8 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.6 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 4.7 млрд. евро. Тези цифри включват бизнеса с високотехнологични полимери, който беше пуснат на фондовата борса като независима компания под името Ковестро на 6 октомври 2015 г. За повече информация посетете www.bayer.com.

Контакт:

Елисавета Владова, тел. 02/814 01 54

E-Mail: elisaveta.vladova@bayer.com

Изявления за бъдещи събития

Настоящото съобщение може да съдържа изявления за бъдещи събития, базирани на текущи предположения и прогнози, направени от управлението на Байер. Различни известни и неизвестни рискове, несигурност и други фактори биха могли да доведат до съществени различия между реалните бъдещи резултати, финансовата ситуация, развитието или резултатите на компанията и оценките, представени тук. Това включва факторите, разгледани в публичните доклади на Байер, които могат да бъдат намерени на страницата на Байер в Интернет www.bayer.com. Компанията не поема каквато и да било отговорност за актуализацията на тези изявления за бъдещи събития или за тяхното съответствие с действителните бъдещи събития или развития.