април 25, 2017

Образователните книжките с таралежчето Боцко са издадени от Байер България ЕООД

Приказен герой помага на деца, болни от хемофилия, да разберат и приемат заболяването си

Научи всичко за хемофилията с таралежчето Боцко“ и „Боцко отива на лекар“ са заглавията на двете книжки, издадени от Байер България ЕООД. Книжките съдържат информационни материали, игри и забавни задачи, които помагат на малките пациенти, болни от хемофилия, техните приятели и  близки да разберат повече за заболяването и да приемат неговото отражение върху живота на децата.

„Всяко дете обича различни приказни персонажи и именно те му помагат по-лесно да навлезе в света на възрастните. Когато детето е самотно и когато търси отговори за своето състояние, идва на помощ малкият таралеж Боцко.  Книжките дават възможност на децата да научат повече за заболяването си и да разкажат своята история без задушаващата опаковка на вербалната комуникация, със съчувствени въпроси и сложни термини, с които възрастните най-често на практика „цензурират” детската спонтанност.“, споделя Ивайла Георгиева, клиничен психолог, КДКХО УМБАЛ „Царица Йоанна ИСУЛ” – ЕАД, която повече от година използва двете книжки при работата си с малките пациенти.

 

„Щастливи сме, че реализирахме този проект в подкрепа на децата, болни от хемофилия. Почерпихме вдъхновение от опита на нашите колеги в Белгия и адаптирахме материалите за българските пациенти.“, коментира Екатерина Карпузова, Търговски директор , Фармацевтични продукти, Байер България ЕООД.

 

 botsko